Laden Evenementen

« Alle Evenementen

  • Dit evenement is voorbij.

Afgelast!!! – Johnny Laporte LIVE en Ruben Hoeke @cafe La Porte Meppel

29 maart @ 14:30 18:30

Met een Dutch Blues Award én Edison winnaar in de band is Johnny Laporte LIVE één van de meest dynamische bluesbands die je kunt tegenkomen.

Johnny Laporte, Barrelhouse gitarist, heeft met Barrelhouse in de afgelopen veertig jaar een gedegen reputatie opgebouwd. Opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame, Edison winnaar 2017, internationaal bekend en één van de grondleggers van het succes van bluesgitarist Albert Collins in Europa en Amerika.

Met zijn puntige, maar altijd melodieuze, manier van spelen heeft Johnny Laporte zichzelf een onmiskenbaar eigen geluid toegeëigend. Een geluid dat onlosmakelijk verbonden is met Johnny Laporte LIVE.

Johnny Laporte LIVE is een hecht collectief van ervaren muzikanten, die elkaar al tientallen jaren tegenkomen op de diverse podia en festivals. Een samenwerking kon daarom niet uitblijven. Kenmerken: geen egotripperij, maar elkaar de ruimte gunnen en gaan voor de samensmelting. Dat vol passie, energie en dynamiek.

Johnny Laporte weet door zijn eigen stijl van spelen een gezonde spanning op te roepen. Voor het optreden tijdens de La Porte Sunday Afternoon Blues, zal gitarist Ruben Hoeke te gast zijn.
Ruben Hoeke, is sinds 4 jaar ‘Special Guest’. De in 2014 tot ‘Beste Blues-gitarist van Nederland’ uitgeroepen gitarist, gaat unieke duels aan met Johnny Laporte. En wanneer Hammond organist Willem Swikker aansluit, allen leunend op de hechte ritmische basis, zal zelfs de meest verstokte stoel zitter zich laten gaan.

Johnny Laporte LIVE is dan ook een unieke kans om twee uiteenlopende gitaristen buiten hun eigen bands te zien optreden.
Ondersteund door drummer JaapJan Schermer (oud drummer van Rob Hoeke), bassist Rick Nieuwenhuizen (v.h. Ship & Horse Band), Hammond organist Willem Swikker (Flavium en Erwin van Ligten Band) en zanger Jan Blaauw (Jura) bestaan de optredens uit improvisaties die je meevoeren langs de randen van de blues.
De Canadese gitarist Wolf Mail omschreef Johnny Laporte LIVE als ‘…a great team, it rock’s, it’s bluesy, smooth and groovy!’

Zondagmiddag 29 maart vanaf 16:30 uur, ben jezelf in de gelegenheid om twee van Nederlands beste bluesgitaristen begeleid door de top van Nederlandse muzikanten te zien en te horen spelen in café La Porte in Meppel.

LaPorte Sunday Afternoon Blues

0522 255 890

https://cafelaporte.eu

Cafe LaPorte

Stationsweg 51
Meppel, 7941HC Nederland
+ Google Maps
0522 255 890
https://cafelaporte.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!