Twee woningbouwprojecten in Meppel gaan versneld van start

Meppel – In Meppel kunnen twee woningbouwprojecten voor in totaal 82 woningen versneld van start gaan dankzij een bijdrage uit de Startbouwimpuls (SBI). Dat heeft Hugo de Jonge, demissionair minister voor Volkshuisvesting en Ruimtelijke Ordening, maandag bekend gemaakt tijdens de Dag van de Volkshuisvesting. In heel Drenthe gaat het om acht projecten.

Voor de Meppeler projecten gaat het om een totale bijdrage van ruim 911.000 euro. De Startbouwimpuls is één van de maatregelen van De Jonge om de woningbouwcrisis te bestrijden. Het is bedoeld voor projecten waarvoor uiterlijk in 2024 of 2025 de eerste paal de grond in zou gaan, maar die door veranderende economische omstandigheden vertraagd of uitgesteld dreigen te worden.

In Drenthe betreft het 8 projecten in 5 gemeenten (Aa en Hunze, Hoogeveen, Meppel, Midden-Drenthe, Tynaarlo en gaat het om 225 woningen. Voor het merendeel van de huizen begint de bouw volgend jaar. De startsubsidie, die ongeveer 10.000 euro per woning bedraagt, wordt door gemeenten in dank aanvaard.

Dit zijn de Drentse projecten.

Het bericht Twee woningbouwprojecten in Meppel gaan versneld van start verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!