Lezing in Havelte over het mystieke leven van de das

Havelte – De Vogelwacht Uffelte e.o. houdt op 23 november een lezing met Tonnie Sterken uit Zuidlaren over het mystieke leven van de das. De spreker zet zich al meer dan 50 jaar in voor de natuur.

Zelf noemt hij noemt zich dan ook een beroepsvrijwilliger en hij is onder andere actief bij Natuurmonumenten en Staatsbosbeheer. Voor de vele door hem verrichtte activiteiten, zoals het geven van voorlichting, uitvoeren van onderzoeken en het leiden van excursies, ontving hij in 2020 een koninklijke onderscheiding.

Als lid van de dassenwerkgroep Kop van Drenthe is hij inmiddels veel te weten gekomen over dit bijzondere dier met die markante krijtstreep op de kop en dat bolle lijf.

Te zien krijg je ze zelden of nooit. Ze zijn schuw en leven vooral ’s nachts. Tijdens deze avond neemt Sterken bezoekers met zijn verhalen en foto’s mee in het boeiende leven van deze grappige nachtbraker. Aanvang: 20.00 uur (zaal open om 19.30) in De Veldkei, Veldkamp 77, Havelte. Gratis voor leden; niet-leden betalen 3 euro.

Het bericht Lezing in Havelte over het mystieke leven van de das verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!