Meppel krijgt een grote Disneymarkt: in mei in De Poele

Meppel – Het is nog niet zo ver, maar de voorbereidingen zijn in volle gang. In mei volgend jaar is De Poele in de wijk Haveltermade het decor van een grote Disneymarkt. Het is de eerste Disneybeurs in Noord-Nederland.

Initiafnemer is Rhona Slomp. Zij is een paar keer naar een Disneybeurs gegaan, maar dichtbij huis zijn die niet. Den Haag, Vught, Breda of in het buitenland. “Dat moet toch ook dichterbij kunnen”, dacht ze. En zo is het balletje gaan rollen.

Op de Disney Markt in Meppel kunnen liefhebbers en verzamelaars van Disney allemaal merchandise ruilen en kopen. Het gaat om nieuwe spullen, die nog in de verpakkingen zitten. “Anders is het niet zo veel meer waard. Dat heb je ook met andere merchandise.” Alle plaatsen voor standhouders zijn inmiddels verkocht: 92 tafels.

Liefhebbers kunnen er bijvoorbeeld terecht voor snowglobes, pins, spelden, kaarten, babykleding en nog veel meer spullen van Disney. “Het komt vooral van de disneyparken, wat je normaal niet in de winkel kan verkrijgen.”

De Disney Markt is op zaterdag 25 mei. Entree is 2,50 euro, en kinderen tot 4 jaar mogen gratis naar binnen.

Het bericht Meppel krijgt een grote Disneymarkt: in mei in De Poele verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!