Leerlingen Technasium on tour in Dutch TechZone

Meppel – Bedrijven in de maakindustrie in de Dutch TechZone openen hun deuren voor de leerlingen van het Technasium. Op 23 november gaan 70 technasiumleerlingen van CSG Dingstede in Meppel op hun bedrijventour naar Hoogeveen. Ze bezoeken daar Betech, het GTC van Fokker en IG Design Group.

De scholieren op het Technasium werken in het vak Onderzoek & Ontwerpen aan actuele bèta technische vraagstukken voor echte opdrachtgevers. Alleen komen ze maar weinig bij bedrijven binnen. Daarom organiseert Dutch TechZone de bedrijventour ‘Technasium on tour’. Zo maken ze kennis met de toepassingen van techniek en met de technische bedrijven in hun eigen regio. De bedrijven verwelkomen deze toekomstige medewerkers graag. Ze hopen de derdejaars havo- en vwo-leerlingen te inspireren om te kiezen voor een studie en loopbaan in de techniek.

Over Technasium

Technasium staat voor levensecht bèta-technisch projectonderwijs op havo- en vwo-scholen. Het vak Onderzoek & Ontwerpen (O&O) staat hierbij centraal, van brugklas tot en met het examen. In teams werken leerlingen aan innovatieve oplossingen voor actuele vraagstukken van echte opdrachtgevers. Door deze onderwijsvorm kiezen meer leerlingen voor bèta-technische studies en zijn ze extra gedreven om die studie af te maken. Al ruim honderd middelbare scholen verspreid over heel Nederland hebben het predicaat Technasium en zijn aangesloten bij Stichting Technasium. Met dit netwerk krijgen inmiddels 34.000 leerlingen betekenisvol bèta-technisch onderwijs.

Over Dutch TechZone

De Dutch TechZone strekt zich uit over de gemeenten Borger-Odoorn, Coevorden, Emmen, Hardenberg en Hoogeveen. Samenwerken en kennis delen is onze grootste kracht. Ondernemers, kennis- en onderwijsinstellingen en de overheid werken samen om de economie in de regio duurzaam te versterken. In de Dutch TechZone hebben wij één doel: het stimuleren van de maakindustrie en excellent vakmanschap in de regio Zuidoost-Drenthe. In de Dutch TechZone produceren we samen op uiterst slimme, duurzame en geheel eigen wijze.

 

Het bericht Leerlingen Technasium on tour in Dutch TechZone verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!