Bibliotheek viert komst telescopen met Sterrenwandeling

Meppel – De Bibliotheek houdt op 22, 23, 24 en 27 november onder begeleiding van astronoom Theo Jurriëns sterrenwandelingen in Ruinen, Havelte, Dwingeloo en Meppel.

Afgelopen jaar mocht Bibliotheek Meppel al twee telescopen in ontvangst nemen uit handen van astronoom Theo Jurriëns (RUG), die van oorsprong uit Meppel komt, en vanaf eind november hebben de bibliotheken van gemeente Westerveld en De Wolden de eer om in alle acht vestigingen een telescoop te mogen ontvangen. Ter ere hiervan worden de sterrenwandelingen georganiseerd.

Deelname eenvoudig

De wandeling is voor astronomen in de dop vanaf 6 à 7 jaar (onder begeleiding van een volwassene) en is ongeveer 2 kilometer lang. De bibliotheek is het startpunt. Na de wandeling van anderhalf uur staat er koffie en thee klaar in de bibliotheek om op te warmen.

Deelname aan dit avontuur is gratis, maar aanmelden is verplicht. Dit kan eenvoudig via de website of aan de balie van de bibliotheek. De data zijn Bibliotheek Ruinen: woensdag 22 november om 19.00 uur; Bibliotheek Havelte: donderdag 23 november om 19.00 uur; Bibliotheek Dwingeloo: vrijdag 24 november om 19.00 uur; Bibliotheek Meppel: maandag 27 november om 19.00 uur.

Het bericht Bibliotheek viert komst telescopen met Sterrenwandeling verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!