TITT’N uit Ruinerwold maakt rentree op vinyl én met optredens

Ruinerwold – Het mag gerust een verrassing worden genoemd: de band TITT’N uit Ruinerwold, in 1998 landelijk bekend met het nummer ‘Ben je geil of wil je een koekje?’, maakt een comeback. Niet alleen is vanaf vandaag hun succesvolle single op vinyl verkrijgbaar, ook werd in de Meppeler Courant en Dagblad van het Noorden bekendgemaakt dat er volgend jaar tóch weer wordt opgetreden.

Het heeft allemaal een reden, want TITT’N is er op gebrand om alsnog een gouden plaat binnen te slepen. Ze moeten daar nog wel de nodige streams voor binnenhalen, maar alles wordt uit de kast gehaald om dat te realiseren. Dus ook met optredens, waarvan er al vier zijn vastgelegd, onder meer twee in Brabant. Alleen drummer Jauke gaf aan niet mee te doen, voor hem is de jonge Tim Wienen aangetrokken. Hij is de zoon van manager André Wienen.

Pubers en bier

TITT’N werd in 1996 opgericht en bestond uit een stelletje pubers dat wel van een biertje hield. En muziek maken. Ronald Buld was eigenlijk drummer, maar ging zingen omdat hij dat het beste kon. Jauke van den Brink werd tot drummer opgeleid, Arjen Frijlink, Marcel Postma en Richard Wessel completeerden het vijftal. Het vervolg is bekend, want hun nummer ‘Ben je geil of wil je een koekje’ werd een regelrechte hit, stond op nummer 5 in de Top 40 en de Mega Top 100 en de jongemannen werden door het hele land gereden voor optredens en publiciteitsmomenten. Het was een gekkenhuis.

Duitstalige versie

Zo snel als de kaars brandde, doofde deze ook weer uit, want de opvolger ‘Wie zeurt krijgt een beurt’ alsmede een Duitstalige versie van koekje werden geen hit. Maar mooi was het wel en terugkijkend beleefden de spekbraanders een prachtig avontuur. Af en toe doken er nog artikelen op in de media over dé band van Ruinerwold. Twee jaar geleden nog, toen het er ook al op leek dat een gouden plaat binnen handbereik was. Ronald Buld sprak heel gedecideerd dat optreden niet meer ging gebeuren. Tot nu dan, want volgend jaar gaat het gebeuren, een revival van TITT’N, zij het een tijdelijke. ‘Wat begon als een grap, eindigt ook op die manier’, aldus de bandleden. Maar dan wel met een gouden plaat, zo is de bedoeling, die dan mooi op een slotfeest in De Buddingehof kan worden uitgereikt.

Bekijk hier de clip uit 1998

Meer over de comeback van TITT’N in de Meppeler Courant en uiteraard online. Daar doen de bandleden uit de doeken hoe het zo is gekomen.

De single op vinyl is alleen verkrijgbaar bij de CD Hal in Ruinen en kost 12,50 euro.

Het bericht TITT’N uit Ruinerwold maakt rentree op vinyl én met optredens verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!