JongerenAdviesRaad Drenthe houdt een verkiezingsdebat

Assen – Met de naderende landelijke Tweede Kamer verkiezingen op 22 november wordt het steeds spannender wie vanaf 22 november in het Torentje mag gaan intrekken. Het maken van een goed doordachte keuze tussen de verschillende politieke partijen en hun kandidaten kan een uitdaging zijn, helemaal voor jongeren.

Daarom organiseert de JongerenAdviesRaad Drenthe, in samenwerking met diverse Drentse politieke jongerenorganisaties waaronder JOVD Drenthe, een Tweede Kamer Verkiezingsdebat in de Statenzaal van het provinciehuis in Drenthe. Dit evenement is vrijdagavond 17 november en is niet alleen een platform voor de politieke discussie, maar biedt jonge kiezers ook de mogelijkheid om direct vragen te stellen aan jonge politici.

Meerdere rondes

Het debat, dat om 20:00 begint, bestaat uit meerdere rondes waarin negen debaters van verschillende politieke partijen hun standpunten verdedigen en reageren op actuele stellingen. Partijen die meedoen aan dit debat zijn: SP, PvdA/GroenLinks, D66, JA21, VOLT, Bij1, VVD, PvdD en de SGP. Door ons brede aanbod aan partijen krijgen kiezers een unieke kans om de politieke keuzes die voor ons liggen beter te begrijpen en te leren hoe verschillende partijen over deze keuzes denken. De jonge politici zullen met enthousiasme en overtuiging de belangrijkste vraagstukken van ons land bespreken, terwijl het publiek de gelegenheid heeft om hen uit te dagen en vragen te stellen over hun visie voor de toekomst van Nederland.

Iedereen is van harte welkom om deel te nemen aan dit debat, ongeacht politieke voorkeur of leeftijd. Het evenement is speciaal ontworpen om de betrokkenheid van jongeren bij het politieke proces te vergroten en om een open gesprek te organiseren. Dus, als je interesse hebt in politiek en graag wilt weten wat de toekomstige leiders van ons land te zeggen hebben, is dit een evenement dat je niet mag missen!

Aanmelden kan via @jongerenadviesraad_drenthe op Instagram of stuur een mailtje naar jongerenadviesraaddrenthe@gmail.com. Inloop is vanaf 19.30, we starten om 20.00. Deelname is gratis en het debat wordt gehouden in de Statenzaal van het provinciehuis in Drenthe.

(Foto: Provincie Drenthe)

Het bericht JongerenAdviesRaad Drenthe houdt een verkiezingsdebat verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!