24 november 2024 Café la Porte Meppel

24 november 2024 Café la Porte Meppel Barrelhouse Afscheidstour 2024

Persbericht

12-09-2023

BARRELHOUSE 50 JAAR

geen zaal te klein – geen festival te groot

afscheidstour 2024

In 50 jaar meer dan 2000 concerten, steeds in dezelfde bezetting.

Wat begon met een jamsessie op een zondagmiddag in Alkmaar en een eerste optreden in Mahogany Hall in Edam in 1974, groeide uit tot een band met een enorme live reputatie. Gedurende 50 jaar heeft Barrelhouse 12 albums en een DVD opgenomen. In 2017 kreeg het album Almost There een Edison. In 2019 is verzamelbox 45 Years on the Road uitgekomen die ook werd bekroond met een Edison.

Voor het 50-jarig bestaan blijft het motto ongewijzigd: enthousiasme en opwinding alsof het een eerste optreden is. Dit altijd met de prachtige krachtige en warme stem van Tineke, met een achteloze technische beheersing van John en Guus, fel hamerend, stuwend piano van Han, en het zowel krachtige en opzwepende, als subtiele ritme van Bob en Jan Willem. Dus: geen zaal te klein, geen festival te groot. En dat gaan we in 2024 nog één keer doen, de laatste tour: op nieuwe podia en natuurlijk op de podia waar we graag kwamen.

1974-2024

Tineke Schoemaker zang

Johnny LaPorte gitaar

Han van Dam piano

Guus LaPorte gitaar

Bob Dros drums

Jan Willem Sligting bas, contrabas, accordeon

24 november 2024 Café la Porte Meppel Comment

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!