Meppel koopt namens vijf gemeenten instrumenten uit de boedel van Scala

De instrumenten van het failliete scala zijn gekocht door de gemeente Meppel. Deze wil ze beschikbaar stellen aan de opvolgende lesgevers.

De gemeente Meppel heeft de instrumenten uit de boedel van Scala gekocht namens de vijf gemeenten die betrokken waren bij Scala. Dat zijn naast Meppel de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Steenwijkerland en Westerveld.

Met de koop wil de gemeente de instrumenten behouden voor het cultuuronderwijs. Iedere gemeente gaat voor haarzelf kijken hoe de muziekinstrumenten verdeeld gaan worden. Deze kunnen gegeven worden aan de collectieven die voort zijn gekomen uit Scala. Dat zijn Blink in de gemeenten Meppel, Westerveld en Steenwijkerland en collectief Kunstenkorf in de gemeenten De Wolden en Hoogeveen.

In Meppel worden de lessen nu gegeven in scholengemeenschap Stad & Esch, in De Wolden gebeurt dat op dezelfde locaties waar Scala de ruimtes huurde.

Rekening

Voor de instrumenten heeft de gemeente Meppel 80.000 euro betaald. Dit gaat verdeeld worden onder de vijf gemeenten. Voor de gemeente Meppel betekent het een bedrag van ongeveer 15.500 euro. De andere gemeenten betalen hun deel terug aan Meppel.

Het geld komt uit het potje dat bestemd was voor het culturele aanbod. Anders zou het bedrag als subsidie naar Scala zijn gegaan, maar het kunstencentrum is dit jaar failliet gegaan.

Het bericht Meppel koopt namens vijf gemeenten instrumenten uit de boedel van Scala verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy