Nieuwe Prinsenplein is 500 vierkante meter groen rijker

Het Prinsenplein is af. Bijna dan. Er komen nog bomen en verlichting. Maar de werkzaamheden zijn verder klaar.

Wethouder Robin van Ulzen staat op de Meppeler praam. In de jaren 1900 was het een platbodemschip, dat veel in Meppel vaarde. Het vervoerde turf. Nu zijn het plantenbakken met ruimte om te zitten. Ze staan op het vernieuwde Prinsenplein.

“De stenen lagen hier schots en scheef”, zegt Van Ulzen over de vorige situatie. Het was een parkeerplaats, maar eind 2021 werd het Prinsenplein autovrij gemaakt. Dat gebeurde na de komst van de parkeergarage aan de Kromme Elleboog. “Het was gevaarlijk. Ik had vaak iemand aan de telefoon die vertelde dat het maar net goed is gegaan.”

Terrassen

“Hier moet je lekker kunnen wandelen, winkelen en op het terras zitten. Dat kun nu weer”, glundert hij. Op het Prinsenplein is 540 vierkante meter aan groen toegevoegd. Er zijn plekken gekomen om de fiets te stallen en er is extra ruimte voor terrassen.

Jaap de Boer kijkt tevreden naar zijn terras. “Ik ben er echt heel blij mee en we hadden al een mooi terras.” Hij is te spreken over het nieuwe plein, en wijst daarbij ook naar de vernieuwde Prinsengracht. “Je hebt nu een hele mooie aanloop naar de stad. Er is veel groen en extra ruimte gemaakt. Alles is een plaatje geworden.”

Het bericht Nieuwe Prinsenplein is 500 vierkante meter groen rijker verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy