Boazbrug wordt er uitgehaald met oog op Grachtenfestival

Het brugdek van de Boazbrug wordt er op 25 mei uitgehaald. Dat gebeurt met het oog op de komende evenementen en het vaarseizoen. Hierdoor kunnen er weer boten in de grachten komen.

Op 9 juni begint het Grachtenfestival in Meppel. Dat betekent dat de grachten van Meppel vol liggen met historische boten. Door de brug eruit te halen is dat ook dit jaar weer mogelijk.

Op 20 februari 2023 is de bovenbouw van de Boazbrug bezweken. De gemeente is eigenaar van de brug uit 1992. Ze heeft dan ook onderzoek laten doen naar de oorzaak. De conclusie is dat de brug is ingestort door houtrot. Een voorbijganger kwam ten val doordat de bovenkant van de brug naar beneden viel. Voor controle werd ze naar het ziekenhuis gebracht, maar er was geen reden tot medische zorg.

De brug is inmiddels weer toegankelijk voor fietsers en voetgangers, nadat de hele bovenkant eraf is gehaald. Vanaf morgen is de brug kan er echter helemaal niemand meer de brug over. Fietsers en voetgangers kunnen dan gebruik maken van de Zuiderbrug. Het is nog niet duidelijk wanneer de brug volledig hersteld of vervangen wordt.

Lees ook:
Boazbrug is weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars

Het bericht Boazbrug wordt er uitgehaald met oog op Grachtenfestival verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy