Werknemers van verffabriek PPG staken bij Scania in Meppel

Bij Scana in Meppel staken sinds maandagochtend werknemers van verfmaker PPG Coatings. De stakingen bij de verfmaker gaan hun tweede week in.

Lag het werk al enkele dagen stil in Tiel en Uithoorn, sinds maandagmorgen staken werknemers in Den Bosch en Meppel. Daar komen deze week zeker honderd medewerkers van de Amsterdamse fabriek bij.

Olievlek

Erik de Vries, bestuurder FNV Procesindustrie: “De olievlek wordt steeds groter. Overal bij PPG staan mensen klaar om in actie te komen voor een cao met een goede loonsverhoging. De directie mag zich inmiddels echt zorgen gaan maken, want we zijn hard op weg naar een landelijke staking.”

De medewerkers van PPG Coatings uit Hoogeveen zijn gedetacheerd bij Scania in Meppel. Zij maken autolakken voor de trucks.

Loonsverhoging

De FNV wil een verbeterde cao afspreken voor de in totaal 1100 mensen bij PPG Coatings. Daarin eist de vakbond dat de salarissen dit jaar een flink stuk omhoog gaan: met 14,3 procent (per 1 januari 2023). Verder eist de vakbond dat de lonen meestijgen met prijzen in de winkels. De verffabrikant biedt niet meer dan 7 procent erbij.

Het bericht Werknemers van verffabriek PPG staken bij Scania in Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy