Zuivelhoeve en Kisjes Slijterij komen met eigen Meppeler kaas: ‘Heerlijk en romig, je proeft het bier’

“Hij is heerlijk en romig. Je proeft het bier.” Rob Schlepers van de Zuivelhoeve in Meppel is erg te spreken over de nieuwste kaas in het assortiment: Meppeler Grachten Dubbel Bierkaas.

De kaas is een uitkomst van een samenwerking tussen de Zuivelhoeve en Kisjes Slijterij. Schlepers kreeg op een beurs met leveranciers de vraag of hij ook een eigen kaas met bier wilde ontwikkelen. In Meppel is hij op zoek gegaan naar bier. “Dan kom je uit bij Kisjes”, zegt hij.

De Meppeler Grachtenbier blijkt perfect voor de kaas. “Hij is vrij smaakvol”, zegt eigenaar Alexander Kisjes. Er zit 8 procent alcohol in het bier. Het bier is samengegaan met een belegen en vrij jonge kaas. Die kaas heeft een paar weken moeten rijpen.

Wachtlijst

Voor Schleper is het afwachten hoe de nieuwe kaas gaat lopen in de winkel. Als er veel animo voor is en de kaas zo is uitverkocht, moeten mensen waarschijnlijk even wachten voor een nieuwe. “De kaas moet zeker tien weken rijpen. Als het een succes is, gaan we zeker meer maken.”

De kaas te koop bij de Zuivelhoeve. Zodra de deuren open zijn gegaan van Proefsalon Kisjes, een nieuwe zaak van Alexander Kisjes, komt de kaas ook daar te liggen. Kisjes moet lachen: “Na een bierkaas ook een kaasbier? Nee, dat zit niet in mijn plannen. Ik weet niet of je kaas goed kan brouwen.”

Het bericht Zuivelhoeve en Kisjes Slijterij komen met eigen Meppeler kaas: ‘Heerlijk en romig, je proeft het bier’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy