Kinderen strijden om de Drone Cup in finale

Voor de zesde keer houdt Stichting KindPunt een Drone Cup. De Drone Cup is een toernooi waarbij de scholen tegen elkaar strijden met drones. De kinderen hebben de afgelopen weken geoefend met de Tello-drones. Aansluitend zijn op alle scholen voorrondes gehouden en de beste dronevliegers hebben zich gekwalificeerd voor de eindstrijd.

Morgenochtend om 9 uur staat de gymzaal van De Aanloop in het teken van de finale van de Drone Cup. Alle finalisten strijden dan op het parcours met zelfontworpen obstakels om de felbegeerde cup.

Door middel van de drone cup leren kinderen alles over deze nieuwe technologie. In de lessen voorafgaand aan de finale wordt er gesproken over de technologie en inzet hiervan in ons dagelijks leven. Daarnaast worden kinderen uitgedaagd om zelf een obstakel te ontwerpen voor de finale. Het hele parcours is door de leerlingen ontworpen.

Beste filmpje

Dit jaar is er een nieuw element toegevoegd. Niet alleen de snelheid telt, maar om te winnen krijgen de klassen punten voor verschillende onderdelen. Zo zijn er punten te verdienen voor het beste filmpje, voor het mooiste obstakel en natuurlijk voor het vliegen met de drone. Het filmpje moet natuurlijk beelden bevatten die gemaakt zijn met de drone en het thema van de obstakels is dit jaar: ‘Meppel’.

De aanjagers achter dit project zijn de leerkrachten uit de Innovatiewerkgroep van Stichting Kindpunt. Zij hebben onder andere het nieuwe OntdekPunt in Meppel opgezet. Alle kinderen van de KindPunt scholen en PlusKinderopvang komen in het ontdekpunt langs om alles te leren over Wetenschap, techniek en technologie.

Het bericht Kinderen strijden om de Drone Cup in finale verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy