Veel vraag naar hondenspeelplaatsen: iedere wijk in gemeente krijgt er een

Alle wijken en plaatsen in de gemeente Meppel krijgen een hondenspeelplaats. In de Nieuwveense Landen is momenteel de enige hondenspeelplaats in de gemeente.

Hondenspeelplaatsen zijn gewild door hondenbezitters die hun hond nu her en der los laten lopen. Via wijkplatforms, wijkregisseurs en rechtstreeks naar de gemeente komen vragen om gebieden waar de honden los mogen lopen. Hondenbezitters kijken jaloers naar de speelplaats in Nieuwveense Landen. Ook in andere wijken is behoefte aan dergelijke gebieden.

Daar gaat de gemeente nu gehoor aangeven. De komende jaren worden de plaatsen aangelegd. Voor 2023, 2024 en 2025 is telkens 30.000 euro beschikbaar voor het realiseren van hondenspeelplaatsen.

Hondenpoep verminderen

Behalve dat er behoefte is aan de speelplaatsen, hoopt de gemeente ook dat er minder overlast komt door hondenpoep. Veel hondenbezitters ruimen de poep op, constateer de gemeente. Dat gebeurt ook in gebieden waar dat nu niet hoeft. De gebieden waar dat nu niet hoeft, komen echter te vervallen. Overal wordt het opruimen van hondenpoep verplicht.

Alleen eigenaren van een hond die zich vanwege zijn handicap door een geleidehond of sociale hulphond laat begeleiden hoeven de hondenpoep niet op te ruimen.

Het bericht Veel vraag naar hondenspeelplaatsen: iedere wijk in gemeente krijgt er een verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy