Verhoging of nieuwe belasting op komst? ‘Laten we onderzoeken’

De gemeente onderzoekt hoe ze meer inkomsten kan genereren. Dat zegt wethouder Klaas de Vries tijdens een discussie over een financieel actieplan.

De financiële situatie van Meppel is al jaren niet zo best. In de jaarverslagen van de gemeente schrijft de accountant dat de situatie van de gemeente zorgelijk is. Meppel staat op plaats 134 van de 141 Nederlandse gemeenten met 25.000 tot 50.000 inwoners, als het gaat om de financiële positie, volgens BDO Accountants & Adviseurs.

Daarom is de gemeente met een actieplan gekomen, met twaalf punten om de financiën te verbeteren. Meer geld op reserve bijvoorbeeld, en meer sparen. “We geven gewoon 3 miljoen euro per jaar uit aan rentelasten, door het terugbetalen van leningen. Dat geld kunnen we niet anders investeren. Dat is gewoon zonde en zou ik gewoon graag anders willen zien”, zegt De Vries.

Lees ook:
Meppel wil meer geld op reserve om slechte financiële situatie te verbeteren

“Als we niks veranderen aan de inkomsten is het maar de vraag of we wel kunnen sparen”, merkt Anouk de Vlieg, fractievoorzitter van GroenLinks, op. “We moeten niet alleen opletten op uitgeven, maar ook kijken naar de inkomsten.” Ze vraagt zich af of daar ook nog naar gekeken wordt.

Effectief

De Vries antwoordt dat het wel het geval is, waarop het CDA benieuwd is of daar al over nagedacht is. De wethouder komt met twee voorbeelden: de ozb verhogen, of de invoering van een toeristenbelasting. “Dat zijn mogelijkheden. Zo zijn er tientallen mogelijkheden. Het gaat erom wat het meest effectief is. Dat moet je onderzoeken.” En dat laat de gemeente dus nu ook doen.

Het bericht Verhoging of nieuwe belasting op komst? ‘Laten we onderzoeken’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy