SP vraagt om extra loon voor medewerkers van Reestmond

De SP vraagt aandacht voor de medewerkers van Reestmond. Die legden maandag tijdelijk het werk neer, omdat ze meer loon willen.

De medewerkers eisen een kleine 10 procent loonsverhoging en een verbetering van hun reiskostenvergoeding van 10 naar 21 cent per kilometer. De staking bij Reestmond was onderdeel van een estafette-actie van sociale werkbedrijven in Drenthe en Groningen.

De fractie van de SP in Meppel constateert dat ‘medewerkers van de sociale ontwikkelbedrijven in Nederland onvoldoende loon krijgen om daarmee de stijgende kosten van levensonderhoud te compenseren’. De partij pleit daarom ervoor ‘dat de medewerkers van Reestmond en andere sociale ontwikkelbedrijven een leefbaar loon verdienen dat aansluit bij de looneis’.

Drie gemeenten

Meppel is een van de drie deelnemende gemeenten. Ook Staphorst en Westerveld zitten in het bestuur van Reestmond. De SP vraagt aan de gemeente of ze samen met Westerveld en Staphorst willen optrekken naar VNG, de Vereniging van Nederlandse Gemeenten.

Het bericht SP vraagt om extra loon voor medewerkers van Reestmond verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy