Alle toegangswegen naar Meppel zijn voorzien van Fairtrade-borden

Bij de belangrijkste toegangswegen stonden ze al. Nu staan ze bij alle toegangswegen voor de bebouwde kom in de gemeente: Fairtrade-borden.

Deze week is de Fairtrade Week. De gemeente Meppel is sinds 2010 een fairtradegemeente. Op 5 mei, de dag voor de Fairtrade Week, onthulde wethouder Jeannet Bos een van deze nieuwe borden.

De Wereldwinkel had de eerste fairtradeborden geschonken, die in 2015 zijn geplaatst. Dat deed de winkel vanwege haar 25-jarig bestaan dat jaar. Nu staan de borden dus bij alle toegangswegen naar de bebouwde kom.

Activiteiten

De hele week zijn er verschillende activiteiten vanwege de Fairtrade Week. Tot en met 14 mei wordt er aandacht gevraagd voor de boeren en werknemers die ons voedsel verbouwen in Afrika, Azië en Latijns-Amerika. Supermarkten en merken promoten deze week hun fairtradeproducten en vrijwilligers organiseren allerlei activiteiten om te laten zien hoe belangrijk eerlijke handel is.

Zo heeft de werkgroep Fairtrade Meppel Roelof Prij, voorzitter van de Wereldwinkel Meppel, en Suzanne Bouwers, directeur van Fairtrade School CSG Dingstede, in het zonnetje gezet. Deze week start het technasium van CSG Dingstede met een project over fairtrade-textiel.

Het bericht Alle toegangswegen naar Meppel zijn voorzien van Fairtrade-borden verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy