Medewerkers van Reestmond voeren actie om betere loon

Werknemers van de sociale werkvoorziening Reestmond in Meppel leggen vandaag vanaf 13.00 uur hun werkzaamheden neer. Ze eisen een kleine 10 procent loonsverhoging en een verbetering van hun reiskostenvergoeding van 10 naar 21 cent per kilometer.

Het is onderdeel van een estafette-actie van sociale werkbedrijven in Drenthe en Groningen. Bij verschillende locaties wordt vanaf vandaag tot en met 11 mei werkonderbrekingen gehouden. Dit gebeurt bijvoorbeeld in Assen, Winschoten, Hoogeveen en Appingedam.

Landelijke actiedag

De FNV gaat bij zoveel mogelijk sociale ontwikkelbedrijven in Nederland langs om daar de werknemers een brief te laten ondertekenen. In deze brief nodigen de werknemers minister Carola Schouten van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en Raymond Vlecken, voorzitter van de werkgevers bij de cao-onderhandelingen, uit om op 7 juni naar de landelijke actiedag te komen om daar te laten zien wat de werknemers waard zijn.

Volgens FNV steunten bijna alle werkgevers in Groningen en Drenthe de acties, maar is er een aantal dat de medewerkers geen betaald verlof geeft om naar de landelijke actiedag te komen.

Het bericht Medewerkers van Reestmond voeren actie om betere loon verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy