Tiende editie van Meppel City Run gaat toch over hetzelfde parcours

Nog iets minder dan een maand. Dan start de tiende editie van de Meppel City Run. Tijd voor een groot feest dus. Maar grote wijzigingen ten opzichte van vorig jaar zitten er nu niet in.

Voor de deelnemers ligt wel een gratis shirt en medaille klaar. “Voor deze tiende editie hebben we het shirt gouden kleuren meegegeven”, zegt Wiebo Walstra, voorzitter van het hardloopevenement. “Het mag wel wat luxer voor deze editie.”

Inschrijving

Inschrijven voor de Meppel City Run van 4 juni kan nog twee weken. Momenteel zit de organisatie op meer deelnemers dan vorig jaar. “Dat is best knap”, zegt Walstra. “We begonnen vorig jaar met 400 mensen die hun inschrijving meenamen van tijdens corona.”

Er is ruimte voor 2500 lopers. Wat Walstra opvalt is dat het aantal businessteams toeneemt. “We zien nu veel bedrijven die voor de eerste keer meedoen.” Wat hem ook opvalt is het corona-effect van hardloopwedstrijden. “Mensen schrijven zich steeds later in. Ze wachten af.”

Parcours

Tijdens de afgelopen testruns experimenteerde de City Run met nieuwe routes. Er zijn namelijk wat organisatorische problemen met de huidige route. Vooral de passage over het Oosteinde en Burgemeester Knopperslaan heeft verkeershinder tot geval. Samen met de gemeente is gekeken naar een oplossing.

Die oplossing is voor dit jaar niet gevonden. Zo keek de organisatie onder meer naar de andere kant van de brug. Om via de Prinsenbrug te lopen, maar door werkzaamheden daar is dat nog niet mogelijk. En een nieuw parcours betekent ook een nieuwe certificatie, zodat de afstand wel degelijk klopt. Daar is nu de tijd niet meer voor. Daarom is besloten dezelfde route als vorig jaar te lopen.

De kans is erg groot dat er volgend jaar wel een nieuwe route komt, of gedeeltelijk nieuwe route.

Straten

Niet weg te denken tijdens de Meppel City Run: feest in de Ambonstraat. De laatste jaren probeert het Zuideinde dat te evenaren. De organisatie wil dat gevoel nu aanwakkeren bij andere straten.

Ze heeft daarom aan de andere straten gevraagd of ze met plannen wil komen om er ook zo’n feest van te maken. “Dan willen we kijken waar we dingen kunnen faciliteren. Zodat echt langs het hele parcours die sfeer hangt.”

De Meppel City Run is op 4 juni. Inschrijven kan via www.meppelcityrun.nl.

Het bericht Tiende editie van Meppel City Run gaat toch over hetzelfde parcours verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy