PvdA vraagt provincie om te kijken hoe cultuuraanbod kan blijven na faillissement Scala

De PvdA heeft aan de provincie gevraagd of zij samen met gemeenten in Zuidwest-Drenthe wil kijken hoe het kunst- en cultuuraanbod gewaarborgd kan blijven. De partij vraagt dit vanwege het faillissement van Scala.

De PvdA suggereert dat de provincie zowel ambtelijke als financiële ondersteuning biedt aan de gemeenten hiervoor. Scala was actief in de gemeenten De Wolden, Hoogeveen, Meppel, Westerveld en Steenwijkerland. Het kunstencentrum is failliet gegaan. Inmiddels zijn de docenten verder gegaan met lesgeven onder de naam Blink. De lessen geven zij in lokalen van Stad & Esch.

“Over het wegvallen van deze vorm van het culturele vrijetijdsaanbod maakt de PvdA-fractie zich grote zorgen, want hoe bewaken we nu een juist aanbod van kunst en cultuur in dit deel van Drenthe”, vraagt PvdA-Statenlid Jan Puper zich af.

Het bericht PvdA vraagt provincie om te kijken hoe cultuuraanbod kan blijven na faillissement Scala verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy