Jonge mensen met dementie uit verpleeghuis De Schiphorst bereiden diner voor familieleden in De Otterskooi

Een groep jonge mensen met dementie uit verpleeghuis De Schiphorst in Meppel heeft onlangs een diner bereid voor hun partners en kinderen in Restaurant De Otterskooi in Dwarsgracht. Het restaurant stelde belangeloos de keuken en het restaurant ter beschikking voor deze bijzondere groep.

Rond lunchtijd arriveerden de eerste cliënten met hun begeleiders. Na de lunch gingen zij samen aan de slag met de voorbereidingen voor het diner. Vooraf was het menu bedacht en er werd rekening gehouden met de wensen van de vegetariërs.

Het initiatief is ontstaan tijdens een koffiemoment op de afdeling Oosterboer van De Schiphorst, waar verzorgenden Suzanne van Olphen en Petra Stam met bewoners Fokke Vos en Johan Stik spraken over het televisieprogramma Restaurant Misverstand. In dit programma van SBS6 laten mensen met dementie zien dat zij nog veel kunnen. Onder leiding van een chef-kok gaan zij in het restaurant aan de slag zonder enige ervaring in de horeca. Het programma laat ook zien hoe mensen met dementie op een mooie manier in de samenleving kunnen blijven functioneren.

Onderdeel uit blijven maken van de samenleving

Suzanne van Olphen: “Bij Noorderboog vinden we het belangrijk dat jonge mensen met dementie zo lang mogelijk onderdeel uit kunnen blijven maken van de maatschappij. Verhuizen naar een verpleeghuis mag geen stop van betekenisvolle activiteiten buitenshuis betekenen. Dit initiatief sloot hier mooi bij aan.” Petra Stam: “Bij dementie draait het vaak om de cliënt en minder om de partner en de kinderen. Het mooie van dit initiatief was dat bewoners op de voorgrond stonden en nu eens een verwenmoment voor hun familieleden konden verzorgen.”

Het bericht Jonge mensen met dementie uit verpleeghuis De Schiphorst bereiden diner voor familieleden in De Otterskooi verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy