Pinz Bowling in Meppel is hele dag dicht nadat dronken bestuurder tegen pand botst: ‘Onbegrijpelijk’

Pinz Bowling is vandaag de hele dag gesloten, omdat vannacht een bestuurder tegen de gevel is aangereden. Daarbij is een gat in de muur ontstaan en zijn er bakstenen op een bowlingbaan gevallen.

Het ongeluk gebeurde rond half twee ’s nachts. De klanten waren toen al weg, maar eigenaar Arjan Jonkman was er nog wel. Hij stond achter de bar de glazen te poetsen als hij ineens een doffe knal hoort en bakstenen op de baan ziet vallen.

Als hij naar buiten loopt, treft hij een dronken bestuurder met een vrouwelijke passagier aan. De bestuurder, een 51-jarige man uit Emmen, probeert weg te rijden, maar dat lukt hem niet. Met hulp van omwonenden wordt hij door de politie gearresteerd.

Schade

De schade is groot. Er is een gat in de muur en zeker een bowlingbaan is een aantal weken niet te gebruiken. Om hoeveel euro schade het gaat, durft Jonkman nog niet te zeggen. De komende tijd wordt verder onderzoek gedaan naar de schade.

Mogelijk is er nog sprake van lekkage aan het dak, als gevolg van het ongeluk. Zes meter naast het gat zitten namelijk scheuren in de muur. Heel misschien is er zelfs sprake van instortingsgevaar.

Behalve de materiële schade, loopt hij ook inkomsten mis. Sowieso is Pinz vandaag de hele dag gesloten. “Volgeboekt was het niet. Daar is het te mooi weer voor, maar we hadden wel een redelijke bezetting.” En daarnaast dus de komende weken een bowlingbaan minder.

Dronkenlap

Jonkman kan er met zijn hoofd niet bij dat iemand zó dronken de auto instapt. “Hij is 51 jaar hé. Dan ben je toch al wel volwassen. Hij wilde terug naar Emmen. Dat had hij nooit gehaald in die toestand. En dan stapt er ook nog iemand bij hem in. Onbegrijpelijk.”

De man is door de politie aangehouden voor het rijden onder invloed en voor de poging om de plaats van het ongeval te verlaten. Daarnaast bleek hij ook verdovende middelen bij zich te hebben, en hij verzette zich agressief tegen zijn aanhouding.

“Het was een bijzondere situatie”, blikt Jonkman terug. “Het is surrealistisch. Nu kan ik er een beetje om lachen, maar ik ben nog steeds boos. Het is onvoorstelbaar dat hij de weg is opgegaan.”

Het bericht Pinz Bowling in Meppel is hele dag dicht nadat dronken bestuurder tegen pand botst: ‘Onbegrijpelijk’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy