Dans op Recept komt naar Drenthe: speciale danslessen voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers

Mensen met de ziekte van Parkinson en hun mantelzorgers kunnen vanaf woensdag 10 mei in Drenthe meedoen aan speciale danslessen van Dans op Recept. Deze lessen worden aangeboden in Emmen, Hoogeveen, Meppel en Roden. Later dit jaar volgen ook Assen en Zuidlaren.

Dans op Recept vergroot de kwaliteit van leven van mensen met deze chronische ziekte. Dansen versterkt het zelfvertrouwen en heeft een positief effect op de ziektesymptomen, blijkt uit wetenschappelijk onderzoek van Revalidatiecentrum Friesland en Parkinson Centrum Nijmegen. Dans op Recept begon in 2016 in Friesland. Vorige maand breidde het initiatief uit in Groningen en in mei volgt Drenthe. “We zijn ontzettend blij dat we nu ook in Drenthe van start gaan”, zegt projectleider Nynke Dölle. “Wie een keertje wil meedoen of een kijkje wil komen nemen, is van harte welkom.”

De serie bestaat uit 35 lesweken. Danservaring is niet nodig. Dans op Recept is creatief en cultureel want de serie eindigt met een voorstelling. De lessen worden afgesloten aan de koffietafel.

De danslessen in Meppel zijn op woensdagmiddag van 13.30 tot 14.30 uur bij Revalidatie Friesland in Noorderboog, naast het ziekenhuis. Aanmelden voor een gratis proefles kan op www.dansoprecept.nl of via e-mail naar administratie@dansoprecept.nl

Het bericht Dans op Recept komt naar Drenthe: speciale danslessen voor mensen met Parkinson en hun mantelzorgers verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy