BBB vraagt aan provincie wat zij kan doen om sluiting Drukkerijmuseum tegen te gaan

De BoerBurgerBeweging in Drenthe uit haar zorgen over de dreigende sluiting van het Drukkerijmuseum. De partij vraagt daarom aan de provincie welke rol zij nu pakt hierin, maar ook wat de provincie op (korte) termijn zou kunnen oppakken om sluiting te voorkomen.

“Vanwege het belang van het museum voor het museale landschap van Drenthe, zou het museum wat de fractie betreft in aanmerking moeten kunnen komen voor provinciale subsidie”, vindt Gert Veltrop, Statenlid voor de BBB. Ook vraagt hij aan de provincie of die de zorgen van de partij deelt.

Het Drukkerijmuseum zegt per 1 juni de deuren te sluiten. De kosten voor het museumbestuur stijgen, terwijl de subsidie vanuit de gemeente Meppel ondertussen 15 jaar hetzelfde is. Jaarlijks krijgt het museum 26.000 euro. Dat is niet meer genoeg, en daarom vraagt het bestuur 70.000 euro van de gemeente. De wethouder wil daar niet in meegaan.

Lees ook:
Drukkerijmuseum sluit 1 juni definitief de deuren, ’tenzij gemeente met extra geld komt’

Daarom ziet het bestuur geen andere uitweg meer dan het museum te sluiten. Onlangs praatte de gemeenteraad nog over het museum, maar daar is niets uitgekomen. Ook heeft het museum de provincie om hulp gevraagd, maar die vindt het een gemeentelijke aangelegenheid.

Lees ook:
‘Gemeente kan niet achterblijven bij de reacties uit de samenleving’, maar gemeente nodigt Drukkerijmuseum niet opnieuw uit voor gesprek over toekomst

Het bericht BBB vraagt aan provincie wat zij kan doen om sluiting Drukkerijmuseum tegen te gaan verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy