Arbeidsinspectie legt werkzaamheden op bouwplaats in Meppel stil vanwege valgevaar

Bij een controle van de Arbeidsinspectie in Meppel zijn onlangs de bouwwerkzaamheden op een bouwplaats direct stilgelegd, omdat de situatie er te onveilig was.

Om welke plek het gaat heeft de Arbeidsinspectie niet bekendgemaakt. De Arbeidsinspectie heeft onlangs in Drenthe, Friesland, Groningen en Overijssel controles uitgevoerd. Daar zijn in totaal 28 overtredingen geconstateerd.

Inspecteurs kwamen veel onveilig ingerichte werkplekken tegen en vaak was er sprake van valgevaar. In meer dan de helft van de gevallen was de situatie zo gevaarlijk dat de werkzaamheden direct zijn stilgelegd, waaronder dus op een plek in Meppel.

Aanleg zonnepanelen

In veel van de overtredingen, gebeurde dat bij installateurs van zonnepanelen en dakdekkers. Het ontbrak dan bijvoorbeeld aan steigers, hekwerken of leuningen. Na een stillegging mag het werk pas weer verder als kan worden aangetoond dat de werksituatie weer veilig is.

Onveilig werken kan leiden tot ernstig letsel en heeft soms zelfs de dood tot gevolg. “Veel van die ongevallen kunnen gewoon worden voorkomen door je te houden aan de Arbowet en de juiste veiligheidsmaatregelen te nemen”, legt projectmanager Jane Tijssen van de Arbeidsinspectie uit.

In bijna de helft van de gevallen kunnen bedrijven een boete tegemoet zien vanwege het overtreden van de Arbowet. Een aantal bedrijven kwam er vanaf met een waarschuwing. Er was dan geen sprake van direct gevaar of het ging om een lichte overtreding.

Het bericht Arbeidsinspectie legt werkzaamheden op bouwplaats in Meppel stil vanwege valgevaar verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy