Meppel krijgt fietstransferium

In Meppel komt een fietstransferium. Deze komt bij het station. De provincie trekt in totaal 93.500 euro uit voor de realisatie van vier fietstransferia in Drenthe. Naast Meppel komen deze in Assen, Coevorden Zuidlaren.

Een fietstransferium wordt beheerd door een, op een gunstige locatie gevestigde, fietsondernemer. Op deze locatie zorgen ze voor een uitgebreid huuraanbod van bijvoorbeeld e-bikes, tandems, e-choppers en de gewone stadsfiets. Onderhoud, reparatie en pechhulp is ook onderdeel van hun diensten. Daarnaast kunnen fietsers op of nabij de locatie terecht voor horeca, een sanitaire stop en informatie over fietsroutes. Deze routes gaan zo veel mogelijk langs horecapunten en er worden ook themaroutes over het verhaal van Drenthe ontwikkeld.

De fietstransferia werken met elkaar samen op het gebied van marketing, evenementen en uitwisseling van kennis. Daarbij wordt er ook gekeken of er samenwerking mogelijk is rondom meerdaagse fietsarrangementen. Op termijn is het streven dat er ook bagageservice wordt aangeboden, om een meerdaagse fietstocht door Drenthe te stimuleren.

Er zijn al zes van deze plekken gerealiseerd in Drenthe: in Exloo, Frederiksoord, Gasselte, Orvelte, Ruinen en Veenhuizen.

Het bericht Meppel krijgt fietstransferium verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy