CDA en PvdA roepen gemeente op om in gesprek te gaan met Drukkerijmuseum

Het CDA en de PvdA vinden dat de gemeente op korte termijn in gesprek moet gaan met het bestuur van het Drukkerijmuseum om te kijken of de sluiting van 1 juni nog uitgesteld kan worden. Daarvoor dienen de twee partijen morgen tijdens de gemeenteraad een voorstel in.

Het Drukkerijmuseum heeft aangegeven de deuren per 1 juni te sluiten. Het museum heeft extra geld nodig. Jaarlijks ontvangt het 26.000 euro subsidie van de gemeente, maar dat is niet meer genoeg om rond te komen. De vaste kosten zijn de laatste jaren gestegen, terwijl de inkomsten nog wat achter blijven vanwege corona. Het bezoekersaantal is nog niet terug op het niveau van voor corona.

Lees ook:
Drukkerijmuseum sluit 1 juni definitief de deuren, ’tenzij gemeente met extra geld komt’

Het bestuur heeft de gemeente om extra geld gevraagd. Het denkt aan 70.000 euro per jaar. Maar de gemeente ziet dat niet zitten. Het bestuur ziet daarom geen andere optie dan de deuren te sluiten, per 1 juni.

Onderzoek

“Als uitstel mogelijk blijkt, samen met het bestuur van Drukkerijmuseum Meppel te onderzoeken of het Drukkerijmuseum in Meppel levensvatbaar is”, schrijft Egbert Knorren namens het CDA. “En zo ja, wat daarvoor van welke partijen nodig is.” CDA en PvdA vragen in dat geval aan de gemeente om voor de behandeling van de begroting van volgend jaar te komen met een voorstel.

Ondertussen is er vanuit de samenleving ook al een petitie gestart. Die is dit weekend online gegaan en inmiddels zo’n 1750 keer ondertekend. Verschillende ondernemers hebben geld toegezegd. Zo heeft Café de Kansel 1000 euro per jaar toegezegd.

Lees ook:
Petitie voor behoud van Drukkerijmuseum begonnen, ondernemers zeggen geld toe

Het bericht CDA en PvdA roepen gemeente op om in gesprek te gaan met Drukkerijmuseum verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy