Bij Jans, kantine van MLTC, hangt dwangsom van 10.000 euro boven het hoofd

De gemeente dreigt Bij Jans met een dwangsom van 10.000 euro. Bij Jans beheert de kantine bij tennisvereniging MLTC. Aanleiding voor de dwangsom zijn klachten uit de buurt, waarna handhaving erachter kwam dat de kantine zich niet aan de openingstijden houdt.

Bij Jans heeft een vergunning om tot 23.00 uur open te zijn. “Maar een padel- of tenniswedstrijd duurt wel eens wat langer”, zegt Harold Jans, die samen met Ruerdtsje Jans de kantine runt onder de naam Bij Jans. “Na een wedstrijd ga je gezellig met zijn allen wat drinken.”

Omdat er mensen uit de buurt hebben geklaagd over geluidsoverlast, is de gemeente wezen kijken. Handhavers zagen dat de kantine zich niet aan de regels hielden. “Daar kunnen wij niets tegen inbrengen. De regels zeggen dat we tot 23.00 uur open mogen”, reageert Walther de Hart, voorzitter van tennisvereniging MLTC.

Wedstrijden stoppen eerder

Als handhaving nog een keer ziet dat de kantine zich niet aan de regels houdt, wacht een dwangsom van 10.000 euro. Reden voor MLTC om alle wedstrijden om 22.45 uur te stoppen. “Wij zijn solidair met de kantine”, zegt De Hart. Maar het is ook uit veiligheid dat de wedstrijden eerder worden gestopt. Als de kantine dicht is, zijn de kleedkamers ook dicht, net als het toilet en EHBO-vooorzieningen.

De klachten vanuit de buurt gaan vooral over geluidsoverlast en parkeeroverlast. Over dat parkeren zegt Harold Jans dat het helemaal terecht is. Er wordt namelijk wel eens verkeerd geparkeerd in de buurt. “Wij hebben aangegeven dat we wel willen investeren in de bewegwijzering naar onze parkeerplaatsen. Daarnaast moeten mensen niet toeterend wegrijden. Daar moeten ze mee stoppen.”

Jans: “En eerlijk, we hebben wel eens een feestje gehouden die langer doorging. Dat gaan we niet meer doen.”

Klantvriendelijkheid

Het steekt Jans dat de kantine nu strikt om 23.00 uur dichtmoet. “We bieden nu niet de klantvriendelijkheid die we normaal bieden.”

Bij Jans en MLTC willen graag met de gemeente in gesprek over de situatie, om tot een oplossing te komen. “Tot dusver hebben we overal nog nee op te horen gekregen.” Voor nu ziet de vereniging geen andere optie dan voor iedere wedstrijd een vergunning aan te vragen. “Dat is de bureaucratie ten top.”

De gemeente kan nog niet reageren.

Het bericht Bij Jans, kantine van MLTC, hangt dwangsom van 10.000 euro boven het hoofd verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy