Picnic gaat oude elektronische apparaten ophalen bij bezorging

Online supermarkt Picnic gaat van 17 april tot en met 7 mei afgedankte elektronische apparaten ophalen bij klanten in de omgeving van Meppel. Inwoners kunnen bij de bezorging van de boodschappen bijvoorbeeld een föhn, koptelefoon, afstandsbediening of smartphone meegeven voor hergebruik of recycling.

Picnic is sinds vorig jaar actief in Meppel. De supermarkt heeft op Blankenstein een vestiging geopend, vanwaar de elektrische wagens naar Meppel en omliggende plaatsen rijden.

Gelijk met Meppel begint de online supermarkt deze recycle-actie ook in Zwolle. In totaal kunnen daardoor ongeveer 100.000 huishoudens in de regio van Zwolle en Meppel gebruikmaken van de meeneemservice. Picnic vraagt om de apparaten schoon in een tasje te stoppen. De ingeleverde apparaten gaan vervolgens naar een sorteercentrum. Daar wordt bepaald of de apparaten nog geschikt zijn voor hergebruik. Zo niet, dan worden de waardevolle materialen hergebruikt als grondstof.

Nederlanders zijn bereid tot recyclen

“Onderzoek toont aan dat ruim acht op de tien Nederlanders bereid is om al hun elektrische afval netjes in te leveren voor recycling, mits dit gemakkelijk kan”, zegt an Vlak, directeur van Stichting OPEN, bekend van de WeCycle inleverpunten. Picnic zoekt voor deze actie de samenwerking op met deze stichting. “Met deze actie gaan we kijken of het helpt om inleveren nóg makkelijker te maken.”

“Aangezien we al aan de deur komen maken we het in de campagneweken extra makkelijk om afgedankte apparaten mee te nemen voor hergebruik”, reageert Michiel Muller, medeoprichter van de online supermarkt. “Huishoudens leveren al langer lege Nespresso-capsules en plastic tasjes in bij onze runners. Met deze laagdrempelige actie geven we nu ook elektrische apparaten een tweede leven.”

Het bericht Picnic gaat oude elektronische apparaten ophalen bij bezorging verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy