Leerlingen van Dingstede stralen tijdens gala, leerlingen Stad & Esch naar buitenland in plaats van stunt

De eindexamenleerlingen van CSG Dingstede kwamen gisteravond naar Dingstede toe voor het jaarlijkse gala. Bij Stad & Esch blazen ze een nieuwe traditie in leven.

Vandaag was de laatste reguliere schooldag voor de eindexamenleerlingen. Normaliter de dag van de examenstunt. Maar sinds dit jaar niet meer. De school neemt de eindexamenleerlingen een dagje mee naar het buitenland, naar Movie World in Duitsland vandaag.

Haat-liefdeverhouding

“Stad & Esch heeft een haat-liefdeverhouding met de laatste lesdag”, schrijft de directie in een brief. “In het verleden zijn er heel leuke examenstunts georganiseerd. De school werd bijvoorbeeld gebarricadeerd en de leerlingen van de lagere klassen konden meedoen aan tal van activiteiten. Een dag de regie aan examenleerlingen met een plan, dat kan heel leuk en gezellig zijn voor de hele school.”

Maar het gaat ook wel eens fout. Het bestuur schrijft dat bijna ieder jaar de stunt uit de hand loopt. “Behoorlijke groepen examenkandidaten ervaren de laatste lesdag als vrijbrief om vernielingen aan het gebouw te verrichten, jongere leerjaren te plagen en vroeg of laat komt er alcohol in het spel.”

Movie World

Daarom heeft Stad & Esch ingegrepen. Geen stunt meer, maar een dagje uit. De leerlingen van hoogste groepen in Meppel werden vandaag meegenomen naar Warner Brothers Movie World in Duitsland. In Diever zijn andere festiviteiten gehouden.

Stad & Esch zegt wel open te staan voor ludieke eindexamenacties. “We willen alleen af van acties die alleen maar tot overlast leiden en lollig zijn voor een kleine minderheid.” Dit jaar hebben zich geen leerlingen van Stad & Esch gemeld met ideeën of acties.

Dingstede

De traditie bij Dingstede is het eindexamengala in schouwburg Ogterop. De leerlingen hadden ook dit jaar hun best gedaan op hun outfits en werden naar de schouwburg gereden in een diversiteit aan mooie en speciale voertuigen. Er werd enthousiast geklapt door trotse familieleden wanneer de leerlingen als echte filmsterren over de rode loper Ogterop betraden.

Eenmaal binnen barstte het feest los tot in de late uurtjes, met een dj voor de nodige luide noten.

Het bericht Leerlingen van Dingstede stralen tijdens gala, leerlingen Stad & Esch naar buitenland in plaats van stunt verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy