Ogterop opent de deuren voor geïnteresseerden voor vragen en toelichting over de toekomst

Hoe komt het toekomstige Ogterop er misschien uit te zien? Tijdens een informatiebijeenkomst op dinsdag 11 april in de schouwburg kunnen geïnteresseerden dat zien.

Op 11 april zijn er twee inloopbijeenkomsten. Er is er een in de middag en een in de avond. Iedereen mag gratis naar binnen. Tijdens de bijeenkomst presenteert de architect het eerste schetsontwerp. Dit schetsontwerp geeft een idee van de mogelijke nieuwe indeling van het gebouw. Ook worden bezoekers bijgepraat over de stand van zaken en kunnen mensen in gesprek gaan met de verschillende betrokken partijen om vragen te stellen.

Miljoenen voor renovatie

De schouwburg is aan een grondige renovatie toe. Daar is zo’n 18 miljoen euro voor nodig. Achter de schermen kampt de schouwburg met grote problemen. De kleedkamers laten te wensen over. De Engelenbak, de kleine toneelruimte boven, heeft niet eens een kleedkamer.

Maar ook het toneel van de grote zaal heeft problemen. Zo is er nauwelijks ruimte aan de zijkant, is de toneeltoren zo goed als afgeschreven, is sprake van lekkage en laten panelen los. Ook kan de schouwburg niet twee producties tegelijk programmeren, vanwege een geluidslek. Daardoor kan je in de ene zaal horen wat er in de andere gebeurd.

Tijden

De eerst bijenkomst is dinsdag om 15.00 uur. Eerst is er een inloop en om 15.30 uur geeft de architect een presentatie. Daarna is er tijd om langs de informatiestands te gaan. De tweede bijeenkomst begint om 19.00 uur.

Het bericht Ogterop opent de deuren voor geïnteresseerden voor vragen en toelichting over de toekomst verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy