Boazbrug is weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars

De Boazbrug is weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars. De bovenkant van de brug bij restaurant Sukade is eraf gehaald, zodat die weer open is. Het is nog niet bekend wanneer de brug hersteld is en volledig in gebruik is voor de boten in de gracht.

In februari stortte een gedeelte van de bovenkant van de brug in. Het gaat om het contragewicht dat is afgebroken. Een voorbijganger kwam daarbij ten val, maar had geluk en had geen medische zorg nodig.

Lees ook:
Bovendeel van Boazbrug stort in, vrouw komt ten val: ‘Engel op de schouder’

De gemeente laat onafhankelijk onderzoek doen naar de oorzaak. Voor het verloop van het onderzoek is het niet meer nodig de bovenbouw van de brug uit 1992 intact te houden. Daarom is deze vandaag eraf gehaald.

Het bericht Boazbrug is weer toegankelijk voor fietsers en wandelaars verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy