Plannen voor 30 huurappartementen in voormalig gezondheidscentrum De Commissaris

In het voormalige gezondheidscentrum De Commissaris aan de Commissaris de Vos van Steenwijklaan moeten dertig huurappartementen komen. Projectontwikkelaar Jong projectontwikkeling heeft daar plannen voor ingediend.

In de ruimte eromheen, waar nu parkeerplaatsen zijn en een stuk braakliggende grond is, komen nog eens acht woningen. Het gaat om zes rijtjeswoningen op de parkeerplaatsen en twee woningen op het stuk grond naast het voormalige gezondheidscentrum.

De appartementen hebben een oppervlakte die varieert tussen de 50 en 95 vierkante meter. De rijwoningen worden ongeveer 80 vierkante meter groot en de tweekappers ruim 140 vierkante meter.

Verbouwing

Het appartementencomplex wordt voor een belangrijk deel binnen de contour van de bestaande bebouwing gerealiseerd. Het pand staat al een tijd leeg en er is geen uitzicht op een nieuwe invulling in de vorm van kantoren. De gevels van het gebouw worden opnieuw ontworpen en komt extra glas in het gebouw.

Minder parkeerruimtes

In de bestaande situatie is vrijwel het gehele terrein rondom het bestaande gebouw, inclusief de voorzijde, verhard ten behoeve van de oorspronkelijke parkeeropgave. Dat gaat veranderen. Er blijft ruimte voor parkeren, maar dat wordt wel minder. Dat komt al deels omdat er rijtjes woningen op de parkeerplaatsen komen, maar ook omdat parkeerruimte plaats gaat maken voor fietsparkeren en voor groen.

De gemeente zet samen met de projectontwikkelaar in op deelauto’s. Daardoor denken ze nog eens acht parkeerplaatsen te kunnen opofferen voor groen. Er komen twee deelauto’s. Mocht dit niet werken, dan maakt wellicht toch een gedeelte groen weer plaats voor parkeergelegenheid.

Het is nog niet bekend wanneer de bouw gaat beginnen. Eerst moet het bestemmingsplan nog goedgekeurd worden.

Een impressie van de toekomstige situatie.

Het bericht Plannen voor 30 huurappartementen in voormalig gezondheidscentrum De Commissaris verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy