Nijeveen maakt zich op voor eigen editie van The Passion

Meer dan 100 Nijeveners doen op Goede Vrijdag aan de uitvoering van The Passion in het dorp. Verschillende koren en muziekgroepen, spelers en twee vertellers steken het geheel in een eigentijds Nijeveens jasje.

Op 7 april wordt het eeuwenoude verhaal vertold over de laatste dagen van Jezus op aarde. De basis van de Nijeveense editie van The Passion is het parkeerterrein bij de Gereformeerde Kerk, aan de Dorpsstraat. Daar komt een podium waar live op wordt gespeeld, en weer video’s worden getoond.

Muziek

Popkoor Afslag Nijeveen, kinderkoor De Welnootjes, muziekvereniging Euphonia en de gemeenteband doen muzikaal mee aan het evenement en verzorgen de muziek. Het projectkoor Kolderveen heeft een bijzondere rol in de kerk.

Na afloop van de voorstelling is er een processie door het dorp, waarna ‘Het Kruis’ het middelpunt is en molen De Sterrenberg het einde van The Passion Nijeveen is.

Gratis

The Passion Nijeveen begint om 19.30 uur aan de Dorpsstraat 7 in Nijeveen. De toegang is gratis maar er staat wel een bus waar een vrijwillige bijdrage in kan worden gedaan. Voor mensen die minder goed ter been zijn of niet voor langere tijd kunnen staan, zijn er zitplaatsen aanwezig.

Het script is geschreven door Fenneke Knol. Zij vormt samen met Fenneke Wiepkema, Han Karsten en Petra Karsten het regieteam. Ruth Pos en Johan Rodenhuis hebben de coördinatie over het muzikale gedeelte. The Passion Nijeveen is tot stand gekomen door een idee van Bert winters, Jan van de Vegt en Henk Huisman.

Live-uitzending

The Passion Nijeveen wordt rechtstreeks uitgezonden op RTV Meppel en is te volgen via de livestream van Gereformeerde Kerk Nijeveen. Het evenement duurt zo’n anderhalf uur.

Het bericht Nijeveen maakt zich op voor eigen editie van The Passion verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy