Aantal verkeersboetes in de gemeente Meppel is met een kwart afgenomen

In de gemeente Meppel zijn vorig jaar minder verkeersboetes uitgeschreven. Dat blijkt uit cijfers van het CJIB, het Centraal Justitieel Incassobureau, een uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Justitie en Veiligheid.

Vorig jaar zijn er in de gemeente Meppel 4009 boetes gegeven, tegen 5471 in 2021. Dat is een daling van net iets meer dan een kwart. Landelijk zijn 8.153.043 verkeersovertredingen geconstateerd in 2022. Dat is 1,6 procent meer dan een jaar eerder.

Mobiel en dragen van licht

De meeste verkeersboetes die in Meppel zijn uitgeschreven zijn voor het vasthouden van een mobiel tijdens het rijden. Daar zijn 505 boetes voor uitgeschreven, en dat is flink meer dan in 2021. Toen ging het om 293 boetes voor handheld bellen.

Een andere veel voorkomende boete was voor het niet dragen van licht op de fiets. Het gaat om 187 boetes en is vergelijkbaar met twee jaar geleden.

Minder snelheidsboetes

De daling zit hem vooral in het aantal snelheidsboetes. In 2021 zijn er 3349 bekeuringen in de gemeente Meppel uitgeschreven voor het overschrijden van de snelheidslimiet. Vorig jaar waren het er 1672. Het ging vorig jaar vooral om boetes voor bestuurders die tussen de 4 en 10 kilometer te hard reden op de autosnelweg.

In totaal is er met de bekeuringen die zijn uitgeschreven binnen de gemeente Meppel 591.218 euro opgehaald.

Het bericht Aantal verkeersboetes in de gemeente Meppel is met een kwart afgenomen verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy