Basisscholen in Meppel tekenen voor vervolg van goed cultuuronderwijs

De basisscholen in de gemeente Meppel heb samen met stichting CultuurKlik en wethouder Jeannet Bos een verklaring voor hoogwaardig cultuuronderwijs getekend. Het gaat om de ‘Leerlijn Cultuur Meppel’. Dat betekent dat kinderen op de basisscholen in Meppel en Nijeveen de komende vier jaar cultuuronderwijs kunnen krijgen.

De leerlijn biedt de scholen jaarlijks een samenhangend basis- en keuzeprogramma. Dat bestaat uit actieve lessen en workshops beeldende kunst, dans, muziek, theater en media, theatervoorstellingen en erfgoedprojecten voor alle groepen 1 tot en met 8. Het doel is om kinderen te laten beleven en ontdekken, om hun nieuwsgierigheid aan te boren, ze plezier te geven en hun talenten te stimuleren.

Een werkgroep met interne cultuur coördinatoren van de scholen, culturele partners en Marjanne Oost, adviseur cultuureducatie van CultuurKlik, ontwikkelt het programma. Zij heeft daarnaast een organiserende en coördinerende rol bij de uitvoering. Partner voor de theatervoorstellingen is schouwburg Ogterop. De erfgoedactiviteiten komen tot stand in samenwerking met historica Garry Wiersema, de lokale en regionale musea en festival Puppet International. Kunstvakdocenten ontwikkelen en verzorgen namens CultuurKlik de lessen en workshops op de scholen. Daarnaast is er een jaarlijks kunstproject door studenten International Primary Teaching van de pabo van Stenden in Meppel.

Het bericht Basisscholen in Meppel tekenen voor vervolg van goed cultuuronderwijs verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy