Suzanne Maris – Brouwer (BBB) krijgt meeste stemmen uit gemeente Meppel

Suzanne Maris – Brouwer heeft tijdens de verkiezingen voor de Provinciale Staten de meeste stemmen gekregen vanuit de gemeente Meppel. Ze stond op de zevende plaats op de stemlijst voor de BBB.

De Meppelse Maris – Brouwer heeft 1657 stemmen gekregen. Dat is een derde van alle stemmen vanuit de gemeente Meppel op de partij. BBB kreeg in totaal 5010 stemmen en werd daarmee in de gemeente Meppel de grootste. In iedere gemeente werd BBB de grootste. De partij is met 17 zetels in het Drents parlement nu de grootste partij.

Maris – Brouwer kreeg vooral uit Meppel stemmen. Slechts 57 mensen hebben in Nijeveen op haar gestemd. In Nijeveen hebben de meeste mensen op Jan Brouwer gestemd. De Nijevener kreeg 720 stemmen uit Nijeveen en 1180 stemmen in totaal uit de gemeente Meppel. Brouwer staat op de vijfde plek op de lijst voor BBB.

De lijsttrekker van BBB, Gert-Jan Schuinder, kreeg 1542 stemmen vanuit de gemeente Meppel.

Volt

De eerste kandidaat met de meeste stemmen die niet van BBB is, is Marloes Kramer-Hammenga. Zij is lijsttrekker voor Volt en komt uit Meppel. Ze kreeg 864 stemmen. Volt kreeg in de gemeente 5 procent van de stemmen. De partij komt nieuw binnen in de Provinciale Staten van Drenthe.

Het bericht Suzanne Maris – Brouwer (BBB) krijgt meeste stemmen uit gemeente Meppel verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy