Weet je het nog: Te land, ter zee en in de lucht in Meppel? Op 1 juli kan je de gracht overfietsen, voor het goede doel

Te land, ter gracht en in de lucht. Het is een variant op ‘Te land, ter zee en in de lucht’. Op 1 juli is dat precies wat er gehouden wordt bij het Bleekerseiland.

De organisatie is in handen van JCI Meppel-Reestmond. Het is gebaseerd op het bekende tv-programma ‘Te land, ter zee en in de lucht’. In 2007 was dat eenmalig in Meppel. Dat zijn de leden van de jeugdkamer in Meppel niet vergeten. “JCI bestaat uit leden tussen de 25 en 40 jaar. Wij zijn allemaal opgegroeid met Te land, ter zee en in de lucht.”

Het evenement is bedoeld om geld op te halen voor het goede doel. Dat is zorgboerderij De Baander, waar ze een paard wil kopen voor therapeutische doeleinden. “Onze paarden zijn belangrijk. Met het ouder worden van onze paarden is het zeer fijn dat we de mogelijkheid krijgen weer een jong paard aan onze stal toe te voegen”, zegt Peter van Assel, voorzitter van PGM de Baander. “We gaan ook zeker genieten van het evenement en hopen op een mooie dag met een mooi resultaat.”

Fiets ‘m erover

Het onderdeel dat gehouden wordt is ‘Fiets ‘m erover’, een variant van het onderdeel ‘Fiets ‘m erin’. “Ze moeten over een balk over het water fietsen, die steeds smaller wordt en naarmate de finish nadert, weer breder wordt”, legt Sander Gordijn namens JCI het onderdeel uit.

Er zijn prijzen te winnen voor de snelste tijd, de creatiefste fiets en er is een pechprijs.

Geld inzamelen

JCI Meppel-Reestmond is op zoek naar sponsor voor het evenement. Meer informatie over het evenement en over sponsors is te vinden op https://jcimeppel.nl/fietsmerover/.!

Het bericht Weet je het nog: Te land, ter zee en in de lucht in Meppel? Op 1 juli kan je de gracht overfietsen, voor het goede doel verscheen eerst op Meppel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy