Gemeente gaat anoniem solliciteren niet invoeren voor vacatures en stages

Anoniem solliciteren wordt niet de norm bij vacatures of stages binnen de gemeente Meppel. “De gemeente Meppel wil diversiteit en inclusiviteit bewerkstelligen. Anoniem solliciteren is hier niet het geschikte middel voor”, schrijft het college van burgemeester en wethouders.

Volgens de gemeente kunnen kandidaten zich met een anonieme sollicitatie niet goed presenteren. “Uiteindelijk volgt altijd een gesprek. Het voorkomt discriminatie niet.”

Stage bij Pets Place

Aanleiding dat de gemeente hiermee komt, is een artikel in het Algemeen Dagblad waarin Metin Yavuz uit Meppel zijn verhaal deed over Pets Place in Meppel.

Zijn dochter wilde stagelopen bij de dierenzaak, maar zij werd afgewezen vanwege haar achternaam. Toen zijn dochter met vrijwel dezelfde brief onder de naam Lisa Sloot het opnieuw probeerde, was er wel plek voor haar.

Lees ook:
DENK over stagediscriminatie bij Pets Place: ‘Als ik dat verhaal lees, word ik echt woedend’

“Het college keurt elke vorm van discriminatie, binnen en buiten Meppel, ten zeerste af”, reageert de gemeente Meppel. Vanwege het krantenartikel stelde de fractie van de SP in Meppel vragen aan de gemeente. De fractie wil weten of de gemeente in gesprek gaat met de dierenzaak. Dat gaat de gemeente niet doen. “Het college gaat niet over de bedrijfsvoering en het personeelsbeleid van afzonderlijke ondernemingen.”

Het bericht Gemeente gaat anoniem solliciteren niet invoeren voor vacatures en stages verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy