Vegafabriek viert 5-jarig bestaan met speciale concertreeks: ‘Hopen een breed publiek naar Kolderveen te trekken’

Roosbeef trapt op zondag 29 januari een speciale concertreeks in de Vegafabriek op Kolderveen af. De Vegafabriek bestaat dit jaar namelijk vijf jaar.

Janneke Molenhuis, die voorafgaand aan de concerten de vega-maaltijden verzorgt, beschrijft de afgelopen vijf jaren als leuk en leerzaam. “We hebben mogen leren wat er gebeurd als je iets echt ‘om niet’ doet. Alles kon, maar was alleen mogelijk door samen te doen: van licht en geluid tot de parkeerplaatsen, van bediening, de bar, video’s, foto’s tot de unieke posters. Vrijwilligheid, liefde en aandacht voor pure muziek en eerlijk eten, dat is de basis van ons concept geworden.”

Eigenlijk was het oorspronkelijk de bedoeling om een eenmalig huiskamerconcert in de fabriekswoning van de voormalige zuivelfabriek te houden. Maar het groeide uit tot wat het nu is.

Eerste optreden

Samen met de Muziekcoöperatie heeft de Vegafabriek in het kader van het eerste lustrum een gevarieerde serie concerten samengesteld. “We pakken dit jaar echt uit”, aldus Bort Hartog namens de Vegafabriek. “Niet alleen qua aantal, met acht concerten, vooral ook qua variatie. Van indierock tot neo-klassiek, van hip-hop naar Groningse pop.” Hij verklapt dat dit jaar Ruben Block, de zanger van Triggerfinger, ook komt optreden.

Als eerste komt dus de Vlaamse band Roosbeef. Dat komt naar Kolderveen met een try-out rond hun nieuwe en vijfde studioalbum ‘Zomer in Nederland’, dat op 20 januari uitkwam. “Roosbeef is echt een podiumbeest”, meent Frans ten Veen namens de Muziekcoöperatie.

Andere optredens komen onder meer van Litzberg (18 februari), Loupe (1 april), Remy van Kesteren (11 maart) en Freez (13 mei). “We hopen met deze reeks ook dit jaar een breed publiek naar Kolderveen te trekken, publiek van dichtbij en ver weg”, aldus Hartog.

Het bericht Vegafabriek viert 5-jarig bestaan met speciale concertreeks: ‘Hopen een breed publiek naar Kolderveen te trekken’ verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy