Scholen houden open dagen

Het voortgezet onderwijs in Meppel houdt de komende tijd de jaarlijkse open dagen. Het Drenthe College trapt af.

Het Drenthe College opent op woensdag 25 januari de deuren op Ezinge. Belangstellenden kunnen tussen 15.00 en 20.30 uur de school bezoeken en voorlichtingen bijwonen van de opleidingsrichtingen. Deze open dag is niet alleen voor jongeren, ook volwassenen die zich oriënteren voor om- of bijscholing zijn uitgenodigd voor de open dag.

Op de locatie van Drenthe College is het mogelijk om de sfeer te proeven, de (praktijk)lokalen te bezoeken en in gesprek te gaan met studenten en docenten. In Meppel kunnen jongeren de beroepshavo volgen. Tijdens de open dag is er ook aandacht voor nieuwe opleidingen. Zo gaan in september 2023 de opleidingen leidinggevende keuken en leidinggevende bediening niveau 4 in Meppel van start. Ook wordt er de opleiding leidinggevende team/afdeling/project aangeboden. Dit is een eenjarige mbo-opleiding voor mensen die werkzaam zijn binnen een bedrijf of instelling en een leidinggevende functie willen of gaan bekleden.

Terra

Terra houdt de open dag op vrijdag 27 januari. Terra biedt mbo-opleidingen aan op het gebied van natuur, tuin & landschap, dier & welzijn, agro & techniek, bloem, groen & styling en voeding & voorlichting. Ook biedt het vmbo-groen aan, waar geleerd wordt over natuur, dier, voeding en techniek. Bij Terra Meppel zijn drie leerwegen: bb, kb of gl/tl.

De open dag van het voortgezet onderwijs van Terra is van 14.00 tot 21.00 uur. Voor het mbo kunnen geïnteresseerden tussen 16.00 en 21.00 uur terecht in Meppel.

Greijdanus

Op vrijdag 27 januari is ook in Greijdanus Meppel een open dag. Leerlingen uit groep 7 en 8 en hun ouders zijn van dan welkom om een kijkje te nemen in de school aan de Schoolstraat 5. De deuren staan open van 15.30 tot 21.00 uur.

Op het programma staan activiteiten om de school beter te leren kennen. Zo is het mogelijk om een speurtocht door de school te doen, is er een meet & greet met leerlingen en docenten en kan er kennis gemaakt worden met de vakken.

Dingstede en Stad & Esch

Tussen 16.00 en 18.00 uur en van 19.00 tot 21.00 uur is er op Dingstede een open dag, eveneens op 27 januari. Op woensdag 15 februari wordt er van 19.30 tot en met 21.30 uur een fysieke informatieavond in de aula van de school gehouden. Aan het einde van de avond is er dan nog een rondleiding door de school.

Bij Stad & Esch gaan de deuren ook op vrijdag 27 januari open. Dat kan van 15.00 tot 17.00 uur en van 18.00 tot 20.30 uur, al zijn de praktijkschool en ‘eigen weg’ op het laatstgenoemde tijdstip niet meer te bezoeken. Tijdens de open dag kunnen bezoekers onder andere de school bekijken, verschillende proeflessen volgen en van alles vragen aan leerlingen en leraren.

Het bericht Scholen houden open dagen verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy