Drie aanhoudingen in Meppel om bankhelpdeskfraude

De politie heeft dinsdag drie verdachten aangehouden vanwege bankpasfraude. Een werd op heterdaad aangehouden.

Aanleiding voor de aanhouding was een tip van iemand uit Meppel. Die werd telefonisch benaderd door iemand die zich voordeed als bankmedewerker. Hij gaf dat er sprake was van fraude op de betaalrekening van het potentiële slachtoffer. De bankmedewerker vroeg om de pinpas af te geven aan een koerier. Dat vertrouwde de melder niet, en belde de politie.

Daarop zijn politieagenten zich ter plekke verdekt gaan opstellen, dat gebeurde in de Soembastraat. En inderdaad, een verdachte kwam de pinpas ophalen. Hij werd op heterdaad aangehouden.

Auto

Daarnaast zijn twee mensen aangehouden die in een auto aan de Markstraat stonden te wachten. De politie vermoedt dat zij mogelijk bij dit incident betrokken zijn. De politie heeft de auto doorzocht en daarbij verschillende goederen in beslag genomen.

Het gaat om een 4-jarige man zonder vaste woon- of verblijfplaats, een 25-jarige man uit Diemen en een 27-jarige man uit Amsterdam die zijn aangehouden. “We doen onderzoek naar het incident en we gaan natuurlijk ook kijken of deze verdachten zich vaker bezig hebben gehouden met bankhelpdeskfraude”, meldt de politie.

Het bericht Drie aanhoudingen in Meppel om bankhelpdeskfraude verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy