Duits chemiebedrijf investeert 2 miljoen euro in Ferr-Tech

Het Duitse chemiebedrijf BÜFA investeert 2 miljoen euro in de Meppeler start-up Ferr-Tech. Het Meppeler bedrijf produceert Ferraat(VI), de sterkste oxidant ter wereld. Daarmee kan afvalwater gereinigd worden.

Van Ferraat(VI) maakt Ferr-Tech vervolgens FerSol, een vloeibare vorm. En het Meppeler bedrijf is het eerste bedrijf in de wereld dat deze sterke en milieuvriendelijke oxidant FerSol voor industriële toepassingen levert. Judith le Fèvre, mede-eigenaar van Ferr-Tech, is duidelijk over het doel van Ferr-Tech: “We willen de Tesla van de waterwereld worden.” En: “Ons doel is dat bedrijven in plaats van afvalwater lozen, het water gaan hergebruiken. Watercirculariteit. En dat ze een chemie gaan gebruiken die niet schadelijk is voor mens en milieu: een groene chemie: Ferraat(VI).”

Ze is blij met de investering van BÜFA, dat een minderheidsbelang in Ferr-Tech krijgt. “BÜFA is een sterke strategische partner voor ons”, reageert ze. “Ze voegen waarde toe aan ons bedrijf door middel van hun specialistische kennis, hun grote netwerk en daarnaast delen ze onze kernwaarden.”

Samenwerking sinds april

Ferr-Tech en BÜFA startten hun samenwerking in april, toen BÜFA Chemicals de officiële internationale distributeur werd van de nieuwe oxidant FerSol. Deze innovatie maakt het sluiten van de waterkringloop mogelijk in de industrie. Het produceren van Ferraat(VI) in een stabiele en houdbare vorm was onmogelijk totdat Ferr-Tech met een uniek proces kwam. Het Meppeler bedrijf heeft patent hierop.

“Onze samenwerking tot nu toe verloopt heel prettig doordat we een gezamenlijke missie hebben”, verklaart Richard Bruins, CEO van Ferr-Tech. Die missie is duurzaamheid. “We hebben een sterke match op DNA wat dat betreft.”

Uitbreiding

Met de investering van BÜFA kan Ferr-Tech de totale productiecapaciteit van FerSol opschroeven, het team uitbreiden, een lokale productiefaciliteit in de Verenigde Staten openen en investeren in verdere innovatie.

“Wij investeren in Ferr-Tech en daarmee ook in duurzame innovaties die bijdragen aan een betere wereld voor toekomstige generaties”, legt Natascha Fontanella , managing director bij BÜFA uit.

Het bericht Duits chemiebedrijf investeert 2 miljoen euro in Ferr-Tech verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy