Beweegtoestellen geplaatst bij beweeg- en beleeftuin van Reestdal Revalidatie

In beweeg- en beleeftuin van Noorderboog, bij het nieuwe ziekenhuis in Meppel, zijn beweegtoestellen geplaatst. In de tuin kunnen zowel revalidanten als bezoekers en omwonenden wandelen, sporten en elkaar ontmoeten.

“De tuin, grenzend aan het Reestdal, nodigt steeds meer uit om naar buiten te gaan”, vertelt projectleider Erika Akse. “De tuin maakt onderdeel uit van een wandelroute van het Drentse Landschap. De natuur en het buiten zijn hebben zowel fysiek als mentaal een positieve invloed op het revalidatieproces van onze cliënten.”

Ze vindt de nieuwe beweegtoestellen een ‘mooie aanvulling’ op het revalidatiecentrum. Binnen Reestdal Revalidatie biedt Noorderboog verschillende vormen van geriatrische revalidatie. Te denken valt aan cliënten die moeten revalideren na een heupfractuur of een beroerte of cliënten die zorg en behandeling nodig hebben in verband met longrevalidatie of de ziekte van Parkinson.

Het bericht Beweegtoestellen geplaatst bij beweeg- en beleeftuin van Reestdal Revalidatie verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy