Grof vuil laten ophalen door gemeente wordt flink goedkoper

De gemeente verlaagt vanaf volgend jaar de kosten voor het laten ophalen van grof vuil. De transportkosten die de gemeente hiervoor nu nog in rekening brengt komen te vervallen.

Inwoners van Meppel kunnen grof vuil zelf wegbrengen naar het afvalbrengstation in Havelte, of de gemeente vragen om het op te komen halen. De gemeente komt onder meer om meubels, vloerbedekking, koelkasten, diepvriezers, fietsen, tuinmeubelen, coniferen en takken op te halen. De gemeente is niet te vragen voor asbest, puin, bouw en -sloopafval en voor banden.

Het laten ophalen door de gemeente kost nu nog 16,25 per kubieke meter, en daarnaast moeten inwoners 39,50 euro aan transportkosten betalen. De transportkosten komen dus te vervallen. Daarentegen wordt de prijs per kubieke meter iets duurder. Voor de kubieke meter wordt dat 25 euro, daarna wordt het 50 euro per kubieke meter.

Er zit geen limiet aan hoe vaak inwoners grof vuil kunnen aanbieden. De gemeente hoopt het aanbieden van grof vuil laagdrempeliger te maken voor inwoners en daardoor het aantal bijplaatsingen bij ondergrondse containers te verminderen.

GFT-verzamelcontainers voor hoogbouw

Daarnaast gaat de gemeente volgend jaar bij flats verzamelcontainers voor GFT (voor groente, fruit, tuin- en etensresten) plaatsen. Ook krijgen inwoners een biobakje voor in de keuken. Op deze manier wordt het voor deze inwoners makkelijker om GFT goed te scheiden.

Inwoners van de gemeente Meppel gaan steeds beter hun afval scheiden. De dalende trend restafval zet zich voort. Een inwoner van de gemeente Meppel gooide in 2021 gemiddeld 151 kilo restafval weg. Het jaar daarvoor was dit nog 155 kilo.

Het bericht Grof vuil laten ophalen door gemeente wordt flink goedkoper verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy