Voedselbanken krijgen van de provincie bijna 175.000 euro aan steun

De Drentse voedselbanken krijgen van de provincie een eenmalige steun van 174.000 euro. Het geld wordt gebruikt voor voedselhulp aan het groeiend aantal inwoners met grote financiële problemen.

“Uit een rondvraag onder de Drentse voedselbanken en gemeenten blijkt dat op korte termijn provinciale steun gewenst en relevant is”, zegt provinciebestuurder Hans Kuipers. “Door stijgende prijzen voor energie en andere primaire levensbehoeften zijn meer inwoners afhankelijk van voedselhulp. Ik voel me betrokken en vind het belangrijk dat wij vanuit de provincie steun kunnen bieden. Zoals nu lijkt zijn de kosten van voedselpakketten een half jaar lang gedekt.”

De stichting Voedselbank Zuidwest-Drenthe, waar onder meer Meppel onder valt, ontvangt van de provincie 49.439 euro. Het geld van de provincie wordt verdeeld over de vier verschillende voedselbankstichtingen in de provincie. Dit wordt verdeeld naar het aantal huishoudens per stichting.

Meer dan 3000 mensen

Sinds 1 oktober van dit jaar halen wekelijks 3.632 mensen uit Drenthe een voedselpakket, blijkt uit cijfers van de Drentse voedselbanken. De verwachting is dat dit aantal in de nabije toekomst stijgt. Tegelijkertijd maakt een terugloop in donaties het alsmaar lastiger voor de voedselbanken om elke klant een geschikt voedselpakket te blijven aanbieden.

De Provinciale Staten riep de provincie op om de voedselbanken te steunen. Daar is met dit geld gehoor aan gegeven.

Het bericht Voedselbanken krijgen van de provincie bijna 175.000 euro aan steun verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy