Leerlingen van Dingstede hebben beste pitch tijdens scholenchallenge

Leerlingen van CSG Dingstede hebben tijdens een scholenchallenge in het provinciehuis in Assen de beste pitch gegeven. Het team, genaamd ‘De Laatkomers’, deed mee aan een wedstrijd om energieoplossingen te bedenken.

Daarin zijn drie prijzen te verdelen: de overall-prijswinnaar, een prijs voor de beste pitch en voor het meest vernieuwende idee. Het team van Dingstede won dus de prijs voor de beste pitch. Om de veenweideproblematiek op te lossen, bedachten de Meppeler leerlingen oplossingen in de vorm van jutedoek op veenweide, wisselteelt en de aanleg van lisdodden in bredere sloten.

Elf teams

Er streden elf teams van het Dr. Nassau College Quintus uit Assen, CSG Dingstede uit Meppel, De Nieuwe Veste uit Coevorden, Roelof van Echten College en het Alfa-College uit Hoogeveen, het Drenthe College en het Hondsrug College uit Emmen om de hoofdprijs. Een jury, bestaande uit provinciebestuurder Tjisse Stelpstra van Drenthe, Leanne Gijsbertse van Jong RES, Petra Matthijsen van Enexis en Adri Wischman van BlockchainLab Drenthe, beoordeelden de pitches.

Buurtaccu

Dr. Nassau College Quintus uit Assen won de hoofdprijs. Hun idee: wie een overschot aan energie heeft, deelt dit met anderen in de wijk of buurt of zet het op de buurtaccu. Via een website is dan te zien waar buurtaccu’s staan en er wordt ook een nieuw belastingsysteem ontwikkeld dat afhankelijk is van inkomen, inhoud van het huis en het aantal bewoners. “Een heel verfrissend idee. Het is een hele andere manier van denken, waar we ook echt een stap mee kunnen zetten”, reageert Stelpstra. “We willen dit echt verder laten uitzoeken, om te zien hoe we dit idee verder kunnen brengen.”

Het team van het Roelof van Echten College uit Hoogeveen kreeg de prijs voor het meest vernieuwende idee. De leerlingen kwamen met een project dat het land nat houdt en tegelijk een verdienmodel is voor boeren.

Wildlands

Alle drie de winnende teams krijgen een dagje uit naar Wildlands Emmen. Hier volgen de leerlingen en studenten workshops om hun ideeën naar een volgend niveau te tillen én krijgen ze een kijkje achter de schermen bij Wildlands. Het team uit Assen dat de hoofdprijs won, mag het idee daadwerkelijk gaan uitvoeren. De provincie en RES-regio Drenthe begeleiden het team hierbij en dragen zo nodig financieel bij voor onderzoek, uitwerking en prototyping.

Het bericht Leerlingen van Dingstede hebben beste pitch tijdens scholenchallenge verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy