Wie is het beste in tafelvoetbal? Meppeler ondernemers houden kampioenschap met vijf ‘stadions’ in de stad

Tafelvoetballen bij Vriend Sport. Tijdens lunchpauzes gebeurt dat regelmatig door de jeugd. En dat zette eigenaar Jeroen Vriend aan het denken.

“Tafelvoetballen blijft populair”, zegt hij. Daarom wordt zaterdag 3 december het Meppeler kampioenschap tafelvoetbal gehouden. “De MIFA tekent voor de organisatie”, lacht Vriend. “De Meppeler FIFA.”

Vijf ondernemers uit Meppel trekken samen op om het tot een groots evenement te maken. Naast Jeroen Vriend zijn dat Maarten van Oosten van Café de Kansel, Guus Starrenburg van Guus Brillen, Hans Voogd van @Hans en Jaap de Boer van Herberg ’t Plein.

Stadions

Er wordt gespeeld in de vijf zaken van de ondernemers. “De winkels noemen we dan stadions”, legt Maarten van Oosten uit. “Vriend Arena of Stadion Vriend”, vult Vriend snel aan. Er wordt op 3 december gespeeld volgens een play-offsysteem. Er kunnen maximaal 64 teams van twee personen deelnemen.

De finale vindt plaats op de Groenmarkt bij De Kansel. Daar wordt flink voor uitgepakt. “Er komt livecommentaar bij”, zegt Van Oosten. “Van wie ga ik nog zeggen, maar het is een bekend persoon.” Op een groot scherm op het plein wordt de wedstrijd ook nog eens uitgezonden.

Prijzenpot

“We willen echt iets ludieks doen tijdens het wereldkampioenschap voetbal”, zegt Van Oosten. “We gaan er wat leuks van maken.” Het gaat niet alleen om de lol. “Er staat ook wat op het spel.” De ondernemers hebben een prijzenpot van 1000 euro klaarstaan.

Van Oosten en Vriend benadrukken dat zij “absoluut niet” kunnen tafelvoetballen. Bij Hans Voogd is dat wat anders. “Regelmatig speel ik een potje tegen klanten. Het gebeurt steeds meer. Dat is grappig. Zo heb je leuk contact met je klanten.” Maar of hij ze allemaal wint? “Ha, mensen komen vaak naar mij toe dat ik er vast wel goed in ben. Dan sta je al met 1-0 voor hé”, lacht hij.

Oranje

Het Meppeler kampioenschap tafelvoetbal duurt van 11.00 tot 16.00 uur. Als Nederland groepswinnaar wordt bij het WK voetbal, dan speelt het die dag om 16.00 uur de achtste finale. “Dan gaat het feest hier door”, aldus Van Oosten. Die wedstrijd wordt dan namelijk ook uitgezonden op het grote scherm.

Een speciale song voor het MK tafelvoetbal komt er niet. Hans Voogd, die met Anton Geerts het duo Dikdakkers vormt, bracht onlangs een WK-hit uit: ‘Voor Goud met Oranje’. Hij lacht: “De plannen zijn er vooralsnog niet.” Hij loopt alvast naar de tafel toe, in het midden van zijn zaak. “Kijk, Oranje staat alvast klaar”, wijst hij naar de oranje spelers op de tafel.

Inschrijven

Inschrijven voor het MK tafelvoetbal kan via www.mktafelvoetbal.nl, of bij een van de deelnemende ondernemingen.

Het bericht Wie is het beste in tafelvoetbal? Meppeler ondernemers houden kampioenschap met vijf ‘stadions’ in de stad verscheen eerst op Meppel.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Schrijf je in voor De Café La Porte Nieuwsbrief!

Generated by Feedzy